Bir hesap (hosting) oluştururken tanımlanacak olan kaynak sınırlamaları bu bölümden yapılmaktadır. WHM’nin bu bölümünde sınırlamaları daha önceden tanımlayıp adlandırarak paketler oluşturabilir, düzenleyebilir ve silebilirsiniz. Oluşturduğunuz paketler sayesinde hesap oluştururken mevcut paketleri seçerek kaynak sınırlamaları gerçekleştirmiş olursunuz. Dört bölümden oluşmaktadır;
Paket ismimizi yazıp ve alt kısımda paket özelliklerimizi belirterek ekl dediğimizde paketimiz istediğimiz limitlerde oluşmuş olacaktır. Dikkat edlmesi gereken kısım; Belirli özelliklerde reseller hesabı oluşturmuş isek (10 domain – 40 gb disk – 100 gb trafik) bu limitler dahilinde paket oluşturulması gerekmektedir. Eğer paketlerimizi bu limitlere göre değilde rastgele limit vererek oluşturur isek reseller limitlerimizi aştığımızda yeni bir hesap oluşturup pakete dahil etmek istediğimiz de bize hata verecektir.
Package Name : Bu alana oluşturacağınız paketin ismini yazabilirsiniz. Örneğin; Host1, Host2 , Linux1, Linux2, Win1, Win2, Paket1, Paket2 vb.
Disk quota : Bu alana oluşturacağınız paketin alan kotasının ne kadar olacağını MB cinsinden yazmanız gerekmektedir. Yazmayıp ‘Unlimited’ seçersiniz, oluşturacağınız paketin disk alanı limitsiz olacaktır.
Not : Limitsiz kavramı kullandığınız sunucuda bulunan harddiskin boş alanını kapsamaktadır. Kullandığınız sunucuda 500 GB boş alan varsa ve limitsiz kullanıcınız 501 GBlık bir veri koymak istediğinde hata verecektir. Monthly bandwidth : Bu alana oluşturacağınız paketin bir ay içerisinde kullanmaya sahip olacağı trafik (bant) limitini yazmanız gerekmektedir. Yazmayıp ‘Unlimited’ seçerseniz, oluşturacağınız paketin trafik limiti olmayacaktır. Trafik (bant genişliği), bir web sitesine gelen ziyaretçilerin sitedeki sayfaların, indirilebilen her türlü dosyanın ve görüntülenebilen dosyaların aktarılması işlemine verilen addır. Max FTP Accounts : Bu alana oluşturacağınız paketin maksimum kaç adet FTP hesabı açacağını yazmanız gerekmektedir. Genellikle 1 olarak kullanılır. Ama siz yine birden fazla verebilirsiniz. Aynı host içerisinde farklı klasörlere farklı FTP bilgileri ile giriş yapmaya olanak sağlar. Bu alana birşey yazmayıp ‘Unlimited’ seçerseniz, oluşturacağınız paketin maksimum FTP hesabı açmasına limitsiz yetki vermiş olursunuz.
Max Email Accounts : Bu alana oluşturacağınız paketin maksimum kaç adet mail hesabı açmasına izin vermek istiyorsanız o değeri yazabilirsiniz. Yazmayıp ‘Unlimited’ seçerseniz, oluşturacağınız paket limitsiz mail hesabı açma yetkisi vermiş olursunuz.
Max Email Lists : Bu alana oluşturacağınız paketin maksimum kaç mail listesi oluşturmasına izin vermek istiyorsanız o değeri yazabilirsiniz. Yazmayıp ‘Unlimited’ seçerseniz, oluşturacağınız paket limitsiz mail listesi oluşturmasına izin vermiş olursunuz.
Max Databases : Bu alana oluşturacağınız paketin maksimum kaç veritabanı oluşturmasına izin vermek istiyorsanız o değeri yazabilirsiniz. Yazmayıp ‘Unlimited’ seçerseniz, oluşturacağınız pakete sahip hosting sahibi limitsiz sayıda veritabanı oluşturabilir. Max Sub Domains : Bu alana oluşturacağınız paketin maksimum kaç alt domain oluşturmasına izin vermek istiyorsanız o değeri yazabilirsiniz. Yazmayıp ‘Unlimited’ seçerseniz, oluşturacağınız paket limitsiz sayıda alt domain açıp kullanabilir.
Max Parked Domains : Bu alana oluşturacağınız paketin kaç adet domain park edileceğini belirten değeri yazabilirsiniz. Yazmayıp ‘Unlimited’ seçerseniz, oluşturacağınız paket limitsiz domain park edebilir.
Max Addon Domains : Bu alana oluşturacağınız paketin kaç adet domain eklemesine izin vermek istediğiniz değeri yazabilirsiniz. Yazmayıp ‘Unlimited’ seçerseniz, oluşturacağınız paket limitsiz sayıda domain ekleyebilir.
Maximum Hourly Email by Domain Relayed : Bu alana oluşturacağınız paketin bir saat içerisinde izin vereceğiniz mail atma adetini yazabilirsiniz. Yazmayıp ‘Unlimited’ seçerseniz, oluşturacağınız pakete sahip hosting sahibi limitsiz sayıda mail gönderme yetkisine sahip olacaktır.
Maximum percentage of failed or deferred messages a domain may send per hour : Bu alana oluşturacağınız pakete sahip hosting hesabının göndermiş olduğu maillerin başarısız veya ertelenmiş yüzdesini belirtmenizi sağlar. Buraya belirteceğiniz değer yüzdelik dilim (20 yazarsanız %20) olarak algılanacaktır. Başarısız veya ertelenmiş mailler bu yüzdeliğe girerse, o saat diliminde gönderilmek istenen mailler gönderilemektecektir. Varsayılan olarak ‘Unlimited’ kullanılmaktadır.
Options : Burada aşağıda yer alan ayarlar vardır.
Dedicated IP : Atanmış IP. Varsayılan olarak işaretsiz kullanılır.
Shell Access : Komut satırıyla sunucuya erişim yetkisini vermek için bu alana işaret koymanız gerekiyor. Varsayılan olarak işaretsiz kullanılır.
Frontpage Extensions : Microsoft Frontpage desteği bulunması için bu alana işaret koymanız gerekiyor. Varsayılan olarak işaretsiz kullanılır.
CGI Access : CGI betiklerini çalıştırmak için bu alana tik koymanız gerekmektedir. Varsayılan olarak işaretli gelir. Varsayılan olarak işaretli kullanılır. Digest Authentication at account creation : Hesap oluşturma sırasında özet kimlik doğrulaması için bu alanın işaretli olması gerekir. Varsayılan olarak işaretsiz kullanılır. cPanel Theme : Bu alanda cPanel tasarım seçenekleri bulunmaktadır. Oluşturacağınız paket için seçeceğiniz cPanel tasarımı hosting kullanıcılarının varsayılan cPaneli olacaktır.
Feature List : Feature Manager alanından yönetilen özellikleri kullanmasını istiyorsanız bu alanın default olarak kalması, kullanılmasını istemiyorsanız disable olarak seçmeniz gerekmektedir.
Locale : Bu alanda cPanelde kullanılacak olan dili seçebilirsiniz.
Oluşturduğumuz paketleri sildiğimiz kısımdır.
Oluşturduğumuz paketi düzenlememizi sağlayan kısımdır. Dikkat edilmesi gereken kısım paket üzerinde yaptığımız değişiklik paketimizin içerisindeki sitelerde etkin olmayacaktır. Bu nedenle ilgili sitelerimizi tekrar aynı pakete dahil ederek değişikliğin etkin olmasını sağlayabiliriz.